Mivel ez is vizsgatétel volt cukrászatból, az eredeti elkészítése után, gondoltam egyet és megcsináltam a "lájt" változatot is. Roppant egyszerű az elkészítése. Már korábban is odákat zengtem az isomaltról és hát ez a recept sem kivitelezhető e nélkül. Még nem próbáltam ki az összes cukoralkoholt, ezért csak ezt az egyet tudom ajánlani, én ezzel dolgozom. Érdemes beszerezni. A fényképen látható rózsa is abból készült, bár a fényét elvesztette....mivel már kb 2 hónapos a drágám :)
Recept:
10 dkg isomaltot megolvasztok míg víztiszta színe nem lesz és 10 dkg durvára tört diót keverek hozzá. ( a pucolt diót nyújtófával szoktam "kinyújtani", így vegyesen lesz nagyobb és kisebb darab benne). A dió egy részét helyettesíthetjük tetszésünk szerint bármilyen maggal: mák, szezám, mogyoró, mandula.... Amikor összekevertem a masszát olajozott nyújtódeszkára kanalazom és 1.5-2 mm vastagra kinyújtom. Igyekezni kell!! Azonnal felcsíkozom és tetszés szerint formázom míg meleg. Ha kihűlt, update bevonóba mártom és próbálom nem megenni mindet egyszerre :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése