Gondoltam, mivel a cukrászvizsgára is annyit hajtogattam már a leveles és blundel tésztát, kipróbálom hogy is működik ez updatesen.
Előtészta:
20 dkg update liszt (én a következő keveréket használtam -8 mastermix és 12 dia well piskótaliszt. A dia-wellben lévő adalékanyagok javítják a tészta formálhatóságát,kezelhetőségét, Bl-55 helyett jobban bevált nekem)
4 dkg olvasztott margarin
1 tojássárga
150 langyos tej
4 dkg élesztő
csipet só
1-2 evőkanál édesítő
Margarinos réteg:
12 dkg hideg margarin
3 dkg liszt
Kakaós töltelék:
holland kakaó és édesítő keveréke (kb 40-60% arányban)
A liszt közepére mélyedést készítek, és beleöntöm a langyos, édesítős tejben elkevert élesztőt. Kicsit összekeverem az egészet és hozzáadom a többi alapanyagot. Az egészt alaposan kidagasztom, míg el nem válik a tál falától és elég rugalmas nem lesz a tészta. Ezután kigömbölyítem , késsel bevagdosom a tetejét és 30 percet hagyom meleg helyen kelni. A margarint összegyúrom a liszttel és lapos téglalapot formázok belőle. Amíg pihen az előtészta, addig a margarint a hűtőben tartom.
Most következik a hajtogatás:
Kelesztés után 200 fokon kb 15 percet sütöm.
Eredmény
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése