A túró rudi elkészítése előtt érdemes ezen a finomságon kísérletezni, hisz a mártás a legnehezebb dolog az egész folyamatnál. A túró bonbon elég kicsi, könnyű és gyors, a kezdők is bátran próbálkozhatnak.
Hozzávalók: Update mogyorókrém, 10 dkg túró, pár ek állati tejszín, kevés édesítő, pár csepp citromlé, update étbevonó.
Elkészítés:
A mogyorókrémből picike kis pöttyöket halmozok zsírpapírra. Kb 10-15 db-ot. Beteszem a fagyasztóba. Elkészítem a túrókrémet. A túrót az édesítővel, citromlével és egy kevés folyékony tejszínnel kikeverem. Fokozatosan adagoljuk a tejszínt, csak annyi kell bele, hogy formázható legyen. A megfagyott mogyorókrémet villámgyorsan meggörgetem a tenyeremben hogy legyen némi formája is. Kis adagokat szedek a túrókrémből és a közepébe teszem a tölteléket, majd gömböt formázok belőle és utána kissé lelapítom. Zsírpapírra teszem ezeket is és irány ismét a fagyasztó. Kb fél- háromnegyed óra múlva a gombóckákat olvasztott bevónóba mártom és visszateszem a zsírpapírra. A hűtőben kell neki még 1-2 óra míg összeérik és kienged. A mártásnál a legfontosabb a gyorsaság. A hideg bonbonra azonnal köt a bevonó, igyekezni kell. Beledob, kivesz és gyorsan rá a papírra.
Sok sikert jó étvágyat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése