Sárgabarack szezon van, ki kell használni hogy a friss gyümölcs most olcsó. Saját kreálmányú recept, lehet tesztelni :)
Csokis-barackos piskóta alap:
4 tojás
3 ek update lisztkeverék + 1 ek kakaópor + kis sütőpor
5 ek xillit
kis méretű érett sárgabarackok
A tojás sárgáját kihabosítom a xillittel és rálapátolom a keményre felvert fehérjét. Egy két mozdulattal keverem, majd rászitálom a száraz hozzávalók felét. Ismét egy két óvatos keverés, majd második adag lisztkeverék is mehet bele. Keverés, de csak lazán!!! :) Közepes méretű tepsi aljába zsírpapírt teszek és beleöntöm a piskótát. A kimagozott fél barackokat a domború felükkel felfelé rápakolom, pár centis kihagyásokkal. 180 fokon kb 30 percet sütöm.
Csokiszirup:
5-7 ek xillitet fele mennyiségű vízzel felfőzök, ha már forrt 3-4 percet, beleteszek 1-2 ek kakaót és kissé besűrítem. Ezzel a szósszal locsolom meg a már kihűlt piskótát. Nem kell agyonáztatni, csak kicsit szaftosabb lesz tőle a tészta.
Mascarponés tejszínkrém:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín (cukrozatlan növényi)
1 ek zselatin kevés forró vízben feloldva
ízlés szerint édesítő
(én egy kevés konyakot is tettem bele)
A mascarponét kihabosítom az édesítővel és konyakkal. A felvert tejszínt beleforgatom majd hozzáadom a már langyos, feloldott zselatint. Összekeverem és rásimítom a csokiszószos piskótára. Majd olvasztok egy kevés update bevonót és meglocsolom a krém tetejét.
A sütit tejszínnel és barack szeletekkel díszítem. A hűtőben kb 2-3 órát pihentetem hogy összeérjen és kicsit megdermedjen a krém.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése