Egy vásáron vettem ibolyaszörpöt, de eszembe jutott, hogy a kertben is van egy halommal, csinálok én is, hátha lesz olyan jó mint a másik. Leszedtem az ibolya virágokat, egy estére vízbe áztattam. Nem volt poros vagy permetes, így nem kellett megmosnom. Másnap öntöttem hozzá még vizet és feltettem főni. Kb 20-30 perc múlva leszűrtem egy másik fazékba, hozzáöntöttem egy jó adag cukrot (kb fele vagy kicsit kevesebb mint a víz) és adtam hozzá citromsavat. Mivel nem számolok azzal , hogy sokáig eláll, ezért tartósítót nem tettem bele. Rotyogott a főzet még egy 20 percet míg kicsit besűrűsödött. Miután kihűlt mehet egy üvegbe és ihatjuk is a virágízű illatos ibolya szörpöt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése